Nasrullah Camii

Nasrullah Camii Nasrullah Camii, Nasrullah Camii Kim Yaptı?, Nasrullah Efendi kimdir?, Kastamonu Nasrullah Kimdir?, Dünyanın en büyük camii nerede?, Nasrullah Cami kaç yılında yapıldı?, Kastamonu kim fethetti?

Nasrullah Camii Kim Yaptı?

Mimar Sinan Genim ise yapının eski ve yeni halini incelediğini 1750'lerde yapılmış orijinal kalem işlerinin olduğunu ve restorasyonda bu işlerin ortaya çıkarıldığını daha sonraki dönemlerde yapılmış tarihi değeri olmayan işlerin ise bu restorasyonda yer bulmadığını söyledi ve bu noktada eleştirileri haksız bulduğunu ...

Nasrullah Efendi kimdir?

Doğum tarihi ve yeri bilinmemektedir. Asıl adı Molla Nasrullah olup Vâkıf Halhalî olarak tanındı. Buhurîzâde Itrî Efendi'nin hocasıdır. Rebiülahir 1060/Nisan-Mayıs 1650'de vefat etti. Şair ve bestekâr idi.

Kastamonu Nasrullah Kimdir?

Karamanlı müderris Yakup Efendi'nin oğlu olan Nasrullah Kadı, İstanbul'un bir çok medresesinde müderrislik yapmış ve Diyarbakır, Manisa, Belgrad kadılıklarında bulunmuştur. Nasrullah Kadı'nın hazırcevap ve esprili konuşmaları ile Nasrettin Hoca, bilimsel konularda ise İbn_i Sina gibi olduğu yazılmaktadır.

Dünyanın en büyük camii nerede?

Cami: Nasrullah kadı tarafından 912-1506 yılında yaptırılmıştır. 1159-1746 yılında Reis' ül Küttap Hacı Mustafa Efendi tarafından tamir edilerek genişletilmiştir. Bu esnada bir kütüphane ile bir de medrese eklenmiştir. Cami halen ibadete açık olup, Kastamonu'nun merkezi camisi konumundadır.

Nasrullah Cami kaç yılında yapıldı?

Kastamonu, Fatih Sultan Mehmet'in 1460 yılında Sinop'la birlikte bu şehri alarak Candaroğulları beyliğini ortadan kaldırmasından sonra Osmanlı devletine katılmıştır.

Kastamonu kim fethetti?

Kastamonu Kalesi, Atabey Camii, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Yanık Sultan Türbesi, Nasrullah Camii, saat kulesi ve buna benzer birçok tarihi eser mevcuttur. Çivisiz yapı mimari olarak yapılan Mahmut Bey Camii de buradadır. Kastamonu kent merkezinde ayrıca Türkiye'de açılan ilk "Kent Tarihi Müzesi" bulunmaktadır.

Kastamonu Ne Yenir?

Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.

Kastamonu'nun tarihi eserleri nelerdir?

Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana'daki Merkez Sabancı Camii'den de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 m2'lik alana inşa ediliyor. Türkiye'nin en büyük ikinci Camisi olacak olan Akkent Cami'nin kubbe yüksekliği 67 metre olurken, kubbe çapı ise 34 metre genişliğinde olacak.

Türkiye'nin 3 büyük camisi nerede?

Sultan Ahmet Camii, İstanbul'un Fatih semtinde At Meydanı'nda ihtişamlı görüntüsü ile kendini belli eder. İç ve dış süslemesi ile sadece Türkiye'de değil pek çok ülkede kendinden bahsettirmeyi başarmıştır. Muazzam çini süslemeleri açısından Sultan Ahmet Camii, yabancı turistlerce “Blue Mosque” olarak bilinmektedir.

Türkiye'nin en büyük 2 camisi hangisi?

Minaresinde Kufi yazı türüyle 'Bismillah' yazan, Anadolu'daki ilk Türk camisi olan Ebu'l Manuçehr Camii, 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Ani kentini fethetmesinden sonra 'Ani Beyi' olarak atadığı Menuçehr tarafından 1072'de dikdörtgen planlı ve 2 katlı olarak yaptırıldı.

1 Euro Kaç TL