Ortanca Çiçeğinin Bakımı

Ortanca Çiçeğinin Bakımı Ortanca Çiçeğinin Bakımı, Ortanca çiçeği neyi sever?, Ortanca çiçekleri soldu ne yapmalıyım?, Ortanca çiçek güneşi sever mi?, Ortanca çiçeği Nasıl yeri sever?, Ortanca çiçeği nerede durmalı?

Ortanca çiçeği neyi sever?

Zengin, nemli toprağı tercih eden, bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, sıcaklığa bağlı olarak haftada bir ya da iki kez sulanmaları gerekir. Mart, mayıs ve temmuz aylarında genel amaçlı gübre kullanımı çiçeklemenin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Ortanca çiçekleri soldu ne yapmalıyım?

Solan ortancayı canlandırmak için mutlaka solan yaprakları kesmek gerekmektedir. Bu yerlerin hava almaması için silikon vb. ürünler ile kapatmak gerekir. Bundan dolayı solan ortancalar iyi bir bakım sonrasında eski haline kavuşacaktır. Ancak çiçeğin kökünün sağlam olması çok önemlidir.

Ortanca çiçek güneşi sever mi?

Ortancalar bahar ve yaz ayları ile özdeşmiş bitkilerdir yani güneş ışığını sevmemeleri mümkün değildir. Fakat bu bitkiler doğrudan gün ışığında hoşlanmamaktadır. Daha çok yarı aydınlık yerlerde olması gerekir. Balkon ya da dış mekânlarda doğrudan ışık almayan yerler yani yarı gölge alanlarda oldukça mutlu olacaklardır.

Ortanca çiçeği Nasıl yeri sever?

Ortanca bakımı sırasında çiçeği güneş ışığı alıp almadığına da dikkat etmek gerekir. Direkt ışık almasına gerek olmasa da dolaylı olarak ışıktan faydalanması veya yarı gölde alanlarda olması iyi olacaktır.

Ortanca çiçeği nerede durmalı?

Yetiştirme koşulları: Ortanca bitkileri, hafif gölge, nemli, iyi drene edilmiş toprak ve nemli bir ortamı tercih ederler. Bahar aylarında daha soğuk iklimlerde yetiştirilirler, ancak sıcak yaz aylarında solabilirler.

Ortanca coşturan nasıl yapılır?

Kolay yöntemlerden biri de su içinde köklendirme işlemidir. Suyun içine ortanca çiçeğini yerleştirdikten sonra haftada bir suyunu değiştirmeli ve bu zaman zarfında köklenmesini beklemeniz gerekir. Köklenen bitki toprağa ekilmelidir. Ortanca çiçeğini çoğalmak için çelikleme yöntemlerin de faydalanabilirsiniz.

Ortanca çiçeği neden boynunu büker?

Hava kabarciklari ve bakteriler çiçegin gövdesinin tikanmasina neden olup, suyun çiçege ulasmasini engeller. Bu da çiçegin boynunu bükmesine yol açar.

Ortanca çiçeği hangi gübre verilir?

Ortancaların tomurcuklarının dökülmesine sebep olan en önemli neden potasyum eksikliğidir. Bu yüzden bitkinin bu hali gözlemlendiğinde bitkiye potasyum ağırlıklı gübre verilmelidir.

Ortanca nasıl mavi renk olur?

ORTANCA ÇİÇEĞİ ASLINDA YEŞİLDİR

Hydrangeaceae familyasına mensup ortanca çiçeği aslında yeşildir ve doğası böyledir. Anavatanı Japonya olan ve 80 civarında türü olan ortanca, topraktaki pH dğerine göre renk alır. Yani toprağa eklenen ortanca mavileştirici ile mavi renk elde edilebilir.


Ortanca çiçekleri ne zaman budanır?

Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız durumunda, çok az çiçek açacaklardır. Yeni tomurcuklardan çiçek açan ortancalar ilkbaharda büyüyen ve budandıktan sonra büyümeye devam eden dallardan çiçek verirler.

1 Euro Kaç TL