Şarap içerken ne yenir?
Şarap mezeleri nelerdir?, Peynir.
Balık.
Taze Meyveler.
Kırmızı Et.
Kuru Yemiş
Makarna.
Kızarmış Ekmek.
Salata Çeşitleri.
Şarap mezeleri nelerdir?
Şarap mezeleri nelerdir?,
Papayas, pitayas ve mango gibi tropikal meyveler ise orta derecede tatlılığa sahip şarap çeşitleri ile servis edilebilir. İncir, üzüm, erik ve şeftali gibi çok tatlı meyveler, tatlı kırmızı şaraplarının yanında tercih edilebilir. Portakal, greyfurt ve mandalina gibi meyvelerin asitliği ise beyaz şaraplarla iyi gider. Şarap ile hangi meyve yenir?
Şarap ile hangi meyve yenir?,
Daha da özetlemek gerekirse, kırmızı şarap tükettiğinizde yanında hellim peyniri, kaşar peyniri ve tulum peyniri gibi peynir türleri tüketmeye dikkat ederseniz şarabın tadını daha güzel alabilirsiniz. Kırmızı şarabın yanında ne içilir?
Kırmızı şarabın yanında ne içilir?,
Peynir tabağında kullanılan peynir çeşitleri; beyaz peynir, İzmir tulumu, örgü peyniri, eski kaşar peyniri, İsli çerkez peyniri, küflü peynir, taze kaşar peyniri, Kars gravyeri, sepet peyniri, gouda Van otlu peyniri ya da Mihaliç peyniri gibi yerli ve yabancı peynirlerle hazırlayabilirsiniz. Şarap peynir tabağında neler olur?
Şarap peynir tabağında neler olur?,
Beyaz şarap ile kabuklu deniz ürünleri, balık, kümes hayvanları tercih edilmelidir. Beyaz şarap ile keçi peyniri, kaşar peyniri gibi peynirler tercih edilebilir. Kırmızı şarap ile Izgara bonfile, sade burger, ızgarada pişirilmiş kuzu eti, baharatlarla marine edilmiş ve odun ateşinde pişirilmiş etle çok uyumludur. Şarap in yaninda ne yenir?
Şarap in yaninda ne yenir?,
Peynirlerin şarap çeşitleri ile olan uyumu du önemlidir. Kırmızı şaraplar sert peynirlerle uyumlu iken beyaz şaraplar ise daha hafif ve yumuşak peynirlerle uyumludur. Peynir tabağının yanında taze veya kavrulmuş ekmek, çeşitli meyveler, fındık, badem veya ceviz gibi kuruyemişler ya da zeytinler eklenebilir. Şarap sofrasında neler olmalı?
Şarap sofrasında neler olmalı?,
Sıcaklık ile asit dengesi değişmese bile alkol sıcak, tanen ise soğuk sevmez. Bu ikilinin anlaşma noktası genelde 16-20 derece arasında olur. Taneni zayıf olan şaraplar 14-16 derecede yani daha serin içilebilir. Şarabın yanında çerez ne gider?
Şarabın yanında çerez ne gider?,
Şarap içerken şarabınızı küçük yudumlarla tadın ve asla doğrudan yutmayın. Şarabı ağzınızda hafifçe çalkalayarak tat alma tomurcuklarınızın üzerinde gezdirin. Lezzeti gerçekten özümsemek için yutmadan önce şarabı ağzınızda 5-10 saniye tutmanız elzem. Yuttuktan sonra ağızda kalan tada veya bitişe dikkat edin.