Singonyum Çiçeği Bakımı

Singonyum Çiçeği Bakımı Singonyum Çiçeği Bakımı, Sıklamen çiçeği kışın nerede durmalı?, Melek kanadı çiçeği neyi sever?, Sıklamen çiçeği kaç günde bir sulanır?, Syngonium yaprakları neden sararır?, Sıklamen çiçeği hangi ayda çiçek açar?

Sıklamen çiçeği kışın nerede durmalı?

Kapalı mekan da yetiştirilmesi bu şartlar oluşturulduğu taktirde mümkün olmaktadır. Kış aylarında 7 dereceye kadar dayanan çiçeğin 14-15 derece ortamda bulunması verimliliğini arttırmaktadır. Sıklamen aktif olduğu bahar ve kış aylarında fazla soğuktan korunmalı ve susuz bırakılmamalıdır.

Melek kanadı çiçeği neyi sever?

On beş- yirmi yedi santigrat derece aralığındaki sıcaklıklar melek kanadı bitkisi için idealdir. Bilhassa on santigrat derecenin altındaki sıcaklıklar bu çiçek için uygun değildir. Bu sebep ile kış mevsimi geldiğinde çiçeğinizi ılık bir mekana almalı ve rüzgar alabileceği mekanlardan uzak tutmanız gerekir.

Sıklamen çiçeği kaç günde bir sulanır?

Kışın haftada bir kez sulamak siklamen çiçeği için oldukça yeterli olacağı gibi yazın ise toprak kurudukça yani takribi olarak iki günde bir sulamak gerekir. Sulama suyu önceden dinlendirilmiş olarak tercih edilmelidir. Siklamenler fazla sudan hoşlanmadıkları için büyük bir sulama kabına ihtiyacınız yoktur.

Syngonium yaprakları neden sararır?

Yapraklarında sararma olur ise aşırı sulama veya nem kaybı var demektir. İyi drenaj sağlayan, verimli ve besin açısından zengin toprakları sever. Ayda bir kez yeşil yapraklı bitkiler için olan sıvı gübreyle sulanması besin açısından yeterli olacaktır.

Sıklamen çiçeği hangi ayda çiçek açar?

Eğer koyu pembe tonlarını çok seviyorsanız, favori renginiz sıklamen rengi olabilir. Bahçe ve balkon çiçeklerinden biri olan sıklamen, çok yıllık bitkidir. Şubat ve nisan ayları arasında çiçeklenip renklenmektedir.

Sıklamenim soldu ne yapmalıyım?

Sıklamenin yaprakları sarardı ise sararan yaprakları mutlaka budamalısınız. Bu sayede sağlıklı yapraklar etkilenmeyecektir. Budama yaparken de dikkat edin. Sadece sararan yaprakları kesin ve taze yapraklara zarar vermeyin.

Melek kanadı neden sararır?

Melek kanadı çiçeği toprağının sulamalar arasında kurumasına izin vermelisiniz. Ancak toprağın çok uzun süre kuru kalması, alt yapraklarda kurumaya ve kahverengileşmeye neden olabilir. Toprağın aşırı sulanması ise yaprakların sararmasına ve kahverengi hale gelmesine yol açabilir.

Fil kulağı bitkisi nasıl çoğaltılır?

Fil Kulağı çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitki köklerinden ayrılıp ufak bir saksıya dikilip sulama ve bakımına devam edilmelidir.

Melek kanadı çiçeği balkonda yetişir mi?

Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir.

Sıklamen çiçeği balkonda yetişir mı?

Siklamen havadar ve nemli bölgeleri sever. Fakat çok fazla sıcak ortamlarda yaşayamaz. Bu sebeple genellikle balkon ve bahçelerde olması daha iyidir. Kapalı alanlarda uzun süre tutulmaktan hoşlanmaz.

1 Euro Kaç TL