Spiral Zararları

Spiral Zararları Spiral Zararları, Spiralin ne gibi zararları var?, Kadınlarda spiralin zararı ne?, Spiral taktırmak sağlıklı mı?, Spiralin yan etkileri kilo aldırır mı?, Spiral kilo aldırır mı?, Spiral kimlere uygulanmaz?

Spiral Zararları

Spiral takıldıktan sonra adet döngünüz bozulabilir. Spiralde yer alan ipler ilk zamanlar sert gelebilir. Zararsız yumurtalık kistleri gelişebilir. Spiral ilk yerleştirildiğinde hafif veya şiddetli ağrı hissedilebilir.

Spiralin ne gibi zararları var?

Hormonlu spiralin takılması sırasında kramp, rahatsızlık, hafif düzeyde kanama, eklemlerde, alt karında ve belde ağrı şikayetleri ile baş dönmesi görülebilir. Aynı zamanda vücutta akne miktarında artış görülmesi ve memelerde daha fazla hassasiyet olması da belirgin yan etkiler arasında görülebilir.

Kadınlarda spiralin zararı ne?

Hormonsuz spiral adet kanamalarını arttırabilir. Sonuçta spiral vücut için yabancı maddedir. Vücudun reaksiyonu ağrı ve /veya kanama şeklinde olabilir. Çoğu kadın spiral ile mutludur ancak bir kısmında bu kanamalar spirali çıkarılmasını gerektirecek boyutlara ulaşabilir.

Spiral taktırmak sağlıklı mı?

Spiral takıldıktan sonra korunmaya gerek var mı? Spiral koruma yöntemi en güvenilir doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Spiral takıldıktan sonra gebe kalma riski binde bir civarındadır. Bu nedenle gebeliğe karşı korunmak için ek bir yöntem kullanmaya gerek yoktur.

Spiralin yan etkileri kilo aldırır mı?

Spiral kilo aldırır mı? Hayır bakırlı normal spiraller herhangi bir hormon veya başka bir ilaç içermediği için kilo alınması veya verilmesi ile hiçbir ilgisi yoktur. Hormonlu (progesteronlu) spiraller de kilo alınmasına neden olmaz.

Spiral kilo aldırır mı?

Çalışmalar spiral kullanan kadınların %5'inden daha azında kilo alma şikayeti olduğunu göstermektedir. Hormonlu spiral içeriğindeki progesteron nedeniyle nadiren de olsa su tutulumu ve şişkinlik yapabilir.

Spiral kimlere uygulanmaz?

Rahim yada rahim ağzı kanseri teşhisi almış kadınların rahim içine spiral takılması uygun değildir. Aşırı kanama ya da anemi gibi sağlık sorunları bulunan kadınların spiral kullanması kanamanın daha fazla olmasına neden olabilir.

Spiralin ömrü ne kadardır?

Rahim içi araç (RİA) veya spiral, hamileliği önlemek için rahme yerleştirilen küçük bir doğum kontrol cihazıdır. Bakır RİA ve hormonal RİA (Mirena) olmak üzere iki tip rahim içi araç bulunmaktadır. Bakır RİA 10 yıla kadar ve hormonal RİA (Mirena) ise 5 yıla kadar yerinde kalacak şekilde tasarlanmıştır.

Spiral alınmazsa ne olur?

Spiral Zamanında Çı Spiralin kullanım ömrü bittiğinde artık kadınları gebelikten koruyamayacağı için çıkarılır. Spiral zamanında çıkarılmazsa ne olur sorusuna verilecek ilk cevap “koruyuculuğu bittiği için gebelik oluşabilir”.

Spiral ile hamile kalmak mümkün mü?

Spiralin diğer korunma yöntemleri ile karşılaştırıldığında, koruyuculuk oranı oldukça yüksektir. Spiral takan kadınların sadece %2'sinde gebelik gelişme riski vardır. Zamanla spiralin bakır ve progesteron içeriği de azalacağı için ortalama her 5 yılda bir spiralin değiştirilmesi önerilir.

Hangi durumlarda spiral takılmaz?

Spiral Kimlere Takılmaz? Kalp kapağı problemi olanlar için tercih edilmez. Rahmin konjenital (doğuştan gelen) sorunları ya da sonradan oluşan yapısal anomalileri çift rahim, küçük ve kısa rahim, rahim içi miyom, rahim ağzı darlığı olanlara takılmaz. Şiddetli adet sancısı ya da âdet kanaması olanlara takılmaz.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL