Sukulent Çeşitleri Ve İsimleri

Sukulent Çeşitleri Ve İsimleri Sukulent Çeşitleri Ve İsimleri, Kaç çeşit sukulent var?, Sukulentler kışın nerede durmalı?, Sukulent evde nereye konur?, Sukulent her gün sulanır mı?, Hangi sukulent türleri çiçek açar?, Sukulent neyi temsil eder?

Kaç çeşit sukulent var?

25'ten fazla bitki familyası familyasının içinde birden fazla sukulent türü vardır. Aizoaceae, Cactaceae ve Crassulaceae gibi bazı familyalarda türlerin çoğu sukulenttir.

Sukulentler kışın nerede durmalı?

Bu bitkiler hava 10 dereceden aşağı düşmeye başladığı zaman korunmalı, balkonda ise içeri alınmalı ya da dışarda kalmaları gerekirse bir poşet ile üzeri kapatılmalıdır. Havalar bu derece soğuduğunda sık ve çok sulama yapmamalısınız.

Sukulent evde nereye konur?

Saksınızı evin bol güneş alan her yerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları doğrudan güneş alan, öğle güneşini almayan yerler bitkiniz için ideal alanlardır. Sıcak aylarda saksınızı balkonda tutabilirsiniz ancak kışın evin içinde durması daha iyi olacaktır.

Sukulent her gün sulanır mı?

Sukulent bitkisini diktikten sonra sulamayı unutmayın. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında gelişimini tamamlayan sukulentler kış aylarında 20-30 günde bir sulanmalıdır. İçerisinde su miktarını barındırması, fazla sulamayı gerektirmeyecektir. Gereğinden fazla sulanırsa, bitki çürüyebilir ve özelliğini yitirir.

Hangi sukulent türleri çiçek açar?

Sukulentler çiçek açan bitkilerdir ve tüm sukulentler çiçek açar. Sadece sukulentlerin çiçek açması için bazı şartlara ihtiyaç vardır. Öncelikle sukulentinizin toprağı sukulentler için uygun drenajı yüksek bir toprak olmalıdır. Bunun için özel karışımlı sukulent toprakları idealdir.

Sukulent neyi temsil eder?

Sukulent çiçeğinin anlamı paylaşımdır. Bu nedenle arkadaşlar ve dostlar sıklıkla birbirine paylaşımı ifade eden sukulent çiçeklerini gönderir. 15 ila 20 gün boyunca susuz kalabilen ve bu durumda bünyesinde depoladığı suyu kullanan sukulentler çiçek sulamayı unutanlar için de eşsiz bir seçeneğe dönüşüyor.

Sukulentlere kaç günde bir su verilmeli?

Sukulent Sulamanın İncelikleri

Bir başka deyişle 1 ila 2 haftada bir susayan sukulentlerin fazla sulanması ise köklerinin kısa sürede çürümesine neden olur. Bu durumda elbette bitkinin ölmesine neden olabilirsiniz. Sulama yapmadan önce mutlaka toprağı kontrol edin. Eğer nemliyse sulamayı erteleyin.


Sukulentler deliksiz saksıda yetişir mi?

Avize (Yucca) ağacı, sukulent, Cennet Kuşu, kaktüs, deve tabanı (Monstera adansonii), Areka Palmiyesi, aloe vera, Arapsaçı, Dua Çiçeği deliksiz saksıda yetişen bitkiler arasındadır.

Sukulentler direk güneşi sever mi?

Sukulentler doğası gereği genelde çöl gibi yüksek ısılı ve az nemli yerlerde yetişirler. Bu tür familyalardan gelen bitkiler güneşi oldukça sever. Fakat bebek bir sukulenti direkt güneş ışığına çıkarmak onun yanmasına sebep olabilir. Bitikiniz henüz yeni ve küçükse onu kademeli olarak güneşe alıştırmalısınız.

Sukulent nasıl coşar?

Su İle Sukulent Çoğaltma

Yapraklar suya yarım cm batmalıdır. Doğru uzunlukta batmazsa çoğalma gerçekleşmez. Yaprakların bulunduğu bardağı direkt güneş almayan havadar ve oda sıcaklığında olan bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Bardaktaki suyu, haftada bir kez aynı oda sıcaklığında olacak şekilde değiştirin.


1 Euro Kaç TL