Takiye Ne Demek

Takiye Ne Demek Takiye Ne Demek, Takiye ne demek dini?, Takiyye nedir kimler yapar?, Takiye ne demek edebiyat?, Takiye ne demek Ekşi?, Takiyye yapmak caiz midir?, Şia da takiye ne demek?

Takiye Ne Demek



Takiye ne demek dini?

Takiye (Arapça: تقية; Takıyye olarak da yazılır), İslam dininde bir Müslümanın zor bir durumdan kurtulmak için İslam'ı inkâr ederek Müslüman değilmiş gibi davranmasıdır.

Takiyye nedir kimler yapar?

Peygamber'in vefatından sonra devlet yönetiminin Hz. Ali'ye ve onun soyundan gelenlere ait olduğu düşüncesi etrafında birleşen çeşitli grupların ortak adı. Şîa'nın Hz. Ali taraftarlarına düşmanlık besleyenler için kullandığı bir tabir.

Takiye ne demek edebiyat?

Takiye ise “sakınma, dinini veya inancını gizleme (Kanar, 2012: 514), “mezhep belirtmeme, gizleme, olduğundan farklı görünme” anlamlarına gelmektedir (http://sozluk.gov.tr/, 2019).

Takiye ne demek Ekşi?

takiye, bir nevi munafiklik tır. yani ikiyüzlü lük. içi farklı dışı farklı olmak.

Takiyye yapmak caiz midir?

Şafii mezhebinde, Müslümanlar arasında takiyye; şayet Müslümanlarla müşrikler arasında bir problem ortaya çıkarsa canı koruma adına helal olur. Takiyye canı korumak için caizdir.

Şia da takiye ne demek?

Arapça kök harfleri ﻲﻗﻭ den gelen takiyye, korumak, düzene koymak, saklamak, ihtiyat tedbiri almak gibi anlamlara gelir. Istılahta ise, kişinin can, mal, ırz, namus gibi her türlü kutsal değerlerini açık veya muhtemel tehlikelerden koruması amacıyla gerçek inancını gizlemesidir.

Takiyye hangi mezhep?

Takıyye ilk İslâm mezheplerinden olan Hâricîler arasında genellikle benimsenmemiş, ancak başta Necedât olmak üzere mezhebin bazı gruplarının Âl-i İmrân (3/28) ve Mü'min (40/28) sûrelerindeki âyetlere dayanarak bu yöntemi câiz gördükleri ileri sürülmüştür (Şehristânî, I, 122, 125).

Siyasi takiye ne demek?

bir anlamda siyasi katakulli de denilebilecek kitle, yaniltma, yoneltme, yonetme yontemi. 3 kasım 2002 sonrası gazetelerde sık sık kullanılan kelime.

Beda ne anlama gelir?

Gizli bir şeyin sonradan ortaya çıkması, kişinin bir konuda beliren birkaç görüşten birini tercih etmesi” mânalarına gelen bedâ, terim olarak “Allah'ın belli bir şekilde vuku bulacağını haber verdiği bir olayın daha sonra başka bir şekilde gerçekleşmesi” şeklinde tarif edilir.

Şia kelimesi ne anlama gelir?

“Şia” terimi “takipçiler” veya “izdeşler” anlamına gelen Arapça شيعة kelimesinden gelmektedir. Tarihteki kullanım “Şiat-ı Ali” yani “Ali'nin takipçileri” anlamına gelen kısaltılmış şeklidir. “Şiilik” veya “Şia” mezhebi mensuplarına “Şii” denir.

SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL