Telefonun Zararları

Telefonun Zararları Telefonun Zararları, Telefonun çocuklara zararı nedir?, Cep telefonu tümör yapar mı?, Gece telefona bakarsak ne olur?, Sürekli telefon tutmak zararlı mı?, Telefonla çok oynayan çocuklara ne olur?, Çok fazla telefona bakınca ne olur?

Telefonun Zararları

Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.

Telefonun çocuklara zararı nedir?

Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.

Cep telefonu tümör yapar mı?

Konuşmaya başlama yaşını geriletebilir. İletişim gücünü zayıflatabilir, beslenme bozuklukları oluşabilir aynı zamanda beslenme alışkanlığını TV izlerken ya da oyun oynarken devam etmek isteyebilir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğuna neden olabilir.

Gece telefona bakarsak ne olur?

10 yıl öncesine kadar bazı araştırmalarda cep telefonunun özellikle beyin tümörleri ve akustik nörinom adı verilen beyindeki bir tümör cinsini tetiklediği ileri sürülmüştür. Ancak son yıllarda yapılan tüm araştırmalarda, cep telefonları ile kanser arasında bağlantı bulunamamıştır.

Sürekli telefon tutmak zararlı mı?

Gece ekrana baktığımız anki durum, sabah güneşi gördüğümüz anki durumla eş değerdir. Göz kamaşır ve ardından vücuda uyku sinyalini veren melatonin hormonunun salgılanması durur. Akıllı telefon ışığı, melatonin üretimini bozar ve tıpkı jet lag gibi uyku döngüsünün bozulmasına neden olur.

Telefonla çok oynayan çocuklara ne olur?

Telefonda uzun süreli konuşma veya telefonu elinde bırakmama kübital tünel sendromunu tetikleyebilir. Ön kol ve dirseklerde uyuşma, karıncalanma ve ağrı meydana getirebilir.

Çok fazla telefona bakınca ne olur?

Çünkü çocuk cep telefonunu eline aldığı zaman çevreyle olan iletişimini koparıyor, sadece cep telefonuna bağımlı hale geliyor. Ayrıca cep telefonunun yaydığı radyasyondan çocuklar çok daha fazla etkileniyor. Radyasyondan dolayı çocukların gelişimiyle ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkıyor” dedi.

Telefon beyni etkiler mi?

Çok telefona bakmak göz kızarıklığı, göz tahrişi, göz kuruluğu, ileri durumlarda bulanık görme, miyopide (uzağı görememe) ilerleme, göz kayması gibi göz problemlerine neden olabiliyor. Bunların yanı sıra sırt ağrısı, boyun ve baş ağrısı oluşumunun da temelinde çok telefona bakmak yer alabiliyor.

Telefon lösemi yapar mı?

ABD'de yapılan bir araştırma cep telefonlarının beyni etkilediğini ortaya koydu. Uzmanlar, 50 dakika telefon kullanımından sonra beyinde şeker tüketiminin arttığını söyledi. Bu, beyinde hareketliliğin de artması anlamına geliyor.

Telefon kalbi etkiler mi?

Bilgisayar, tablet ve cep telefonları gibi radyasyon ve elektromanyetik alan içeren cihazlara uzun süre maruz kalınması özellikle lösemi riskini artırabilir. Cihazların elektromanyetik alanı radyasyon kadar tehlikelidir ve kanser riskini artırır.

Günde en az kaç saat telefon kullanılmalı?

“CEP TELEFONU ZARARSIZ”

Dr. Oto, cep telefonu ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “ Kalp pili olmadığı sürece cep telefonun kalbe doğrudan doğruya zararı yok. Vücudun çeşitleri yerlerinde taşınmasının kanser etkisi oluşturduğu biliniyor.


1 Euro Kaç TL