Verimli Buğday Çeşitleri

Verimli Buğday Çeşitleri Verimli Buğday Çeşitleri, En çok verimli buğday hangisi?, Kuraklığa dayanıklı buğday hangisi?, Kurak araziye hangi buğday ekilir?, Susuz tarlaya hangi buğday ekilir?, Hüseyin Bey buğday verimi nasıl?, Kızıltan buğday dekara kaç kilo verir?

En çok verimli buğday hangisi?

Oldukça sağlam bir yapısı bulunan seval buğday çeşidinin soğuğa ve kuraklığa karşı oldukça dayanıklı bir tür olduğu bilinmektedir. Gübre ile toprakta tam bir reaksiyon sağlar. Yüksek verimli buğday çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Kuraklığa dayanıklı buğday hangisi?

Bu çeşitlerden TANER ve BOZKIR'da, kuraklık dayanımı ve yüksek su kullanım etkinliği özellikleri sayesinde kuruda ekilen mevcut çeşitlere göre verimde yüzde 15-20 artış sağlandı.

Kurak araziye hangi buğday ekilir?

Kışlık, beyaz başaklı, beyaz taneli, orta erkenci ve kılçıklı olan Bozkır çeşidi kurak şartlar için tescil ettirilmiştir.

Susuz tarlaya hangi buğday ekilir?

Sulu şartlarda dekara en fazla verimi, Lancer, Warrior, Gage, Nebred, Cheyenne çeşitleri, en düşük verimi ise Yayla-305 ve Köse 220/39 çeşitleri sağlamıştır. Kuru şartlarda da Lancer, Cheyenne, Trimph, Scoutlı ve Nebred çeşitlerinin verimi en fazla, Köse 220/39 ve Yayla-305 çeşitlerinin verimi en düşük olmuştur.

Hüseyin Bey buğday verimi nasıl?

Islah çalışmaları sonucunda geliştirilen ve iki yıldır Türkiye'nin farklı bölgelerinde üreticiler tarafından tercih edilen yerli ve milli tohum çeşidi "Hüseyinbey"in kullanıldığı Çorum'daki bir dekarlık tarladan 1 ton 730 kilogram verim alındı.

Kızıltan buğday dekara kaç kilo verir?

Verim Özellikleri: 1. Verim Potansiyeli 250-350 kg/da, 2.

Esperia buğday verimi nasıl?

Her iki çeşitte kurağa, soğuğa ve hastalılara dayanıklıdır. Esperia çeşidi sulama yapılması halinde bir dekardan 800 kg verim potansiyeli olan bir çeşittir. Ayrıca kıraç alanlarda da verimi oldukça yüksek olup, bu yıl için 0,90 TL'ye alıcı bulmaktadır.

Buğday verimi nasıl artırılır?

Genel bir bilgi olarak buğday tarımında dekardan 600 kg'ın üzerinde verim alabilmek ve dengeli gübreleme yapmak için saf olarak 12-14 kg/da arası azot ve 4-5 kg/da arası fosfor dozları yeterli olmaktadır. Fosforlu gübreler ekimle veya ekimden önce toprağa verilmelidir.

En kaliteli buğday nerede yetişir?

Serin ortamlarda ekime uygun olan buğday, Türkiye genelinde her bölgede ekilebilir. Ancak kaliteli dane ve protein yönünden zengin buğday yetiştiriciliğine en uygun bölgeler arasında; İç Anadolu, Marmara, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yer alır.

1 dönüm tarlaya ne kadar buğday ekilir?

Normal şartlarda makine ile ekimde, dekara 16-18 kg tohum yeterli iken, serpme ekim ile ortalama 25 - 30 kg buğday tohumu atıl- maktadır.

1 Euro Kaç TL