Yöresel Erkek Kıyafetleri

Yöresel Erkek Kıyafetleri Yöresel Erkek Kıyafetleri, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir isimleri?, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?, Gümüşhane yöresel kıyafetleri nelerdir?, Urfa yöresel kıyafetleri nelerdir?, Yoresel kıyafet ne demek?, Karadeniz Bölgesi ait yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yöresel Erkek Kıyafetleri



Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir isimleri?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Gümüşhane yöresel kıyafetleri nelerdir?

Başa ise çember sarılırken, güney kesimindeki yerleşimlerde kadın kıyafetlerinde bindallı, cepken,ceket, iç gömlek, içlik entari, üç etek, göğüslük, yelek, sarka, şalvar, don,(tuman), şal kuşak, şal peştemal,tepelik veya fes, ayağa yün çorap veya kabaralı kundura giyilir.

Urfa yöresel kıyafetleri nelerdir?

Şanlıurfa yöresel kıyafetler nelerdir? Şanlıurfa yöresel kıyafetleri erkekler için sırmalı puşu, köynek, kuşak, kırk düğme yelek, şalvar, çorap ve yemeni; kadınlar için gümüş başlık, hıbriye başlık, köfü başlık, üçetek, köynek, ayze, şalvar önlük ve yemenidir.

Yoresel kıyafet ne demek?

Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir.

Karadeniz Bölgesi ait yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Adana'nın yöresel kıyafetleri nelerdir?

Geleneksel giyim

Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.


Gaziantep Yöresel kıyafetleri nelerdir?

Açıklama: Anadolu erkek giyimini, Ankara dâhil olmak üzere, üç ana grup altına toplamak mümkündür. Bunlar; Üç etek entariler Şalvar ve işlik, fermani veya gazekiden oluşan takımlar Efe, zeybek veya dadaşlara özgü dizlikli zıpka veya zıvgalı camadan veya cepkenli kıyafetler şeklinde sıralanabilir.

Ankara Yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede üçeteğe üç peşli entari de denir. Üçetekle birlikte geniş bir şalvar, uzun keten ve bürümcük gömlekler giyilir. Belde şal kuşak, gümüş kemer kadın giyimini tamamlar. Başa peştamal, yazma sarılır, yerli tezgahlarda, ince yünden dokunan ihram (Yörede ehram denilmektedir.)

Erzincan yöresel kıyafetleri nelerdir?

İç giysiler: yelek, köynek, miso, don ve tumandır. Dış giysiler: kendi aralarında 4 bölüme ayrılır. Üçetek-şalvar, cepken-şalvar, entari olmak üzere üç tiptir. Burada örnek olmak açısından üçetek-şalvar giysisi üzerinde Ferhan Memişoğlu'nun araştırmasından bir bölüm alınmıştır.

1 Euro Kaç TL