Yöresel Kıyafetler Erkek

Yöresel Kıyafetler Erkek Yöresel Kıyafetler Erkek, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir isimleri?, Erkeklerin giydiği şalvara ne denir?, Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?, Gümüşhane yöresel kıyafetleri nelerdir?, Yoresel kıyafet ne demek?, Karadeniz Bölgesi ait yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yöresel Kıyafetler Erkek



Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir isimleri?

Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.

Erkeklerin giydiği şalvara ne denir?

Potur ( şalvar ) her zaman uçkunudur. Yandan yırtık cepli ve cep ağızlarından başlayarak paçalara kadar kaytan işlemeli olup, yöreseldir.

Yöresel kıyafetlerimiz nelerdir Konya?

Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.

Gümüşhane yöresel kıyafetleri nelerdir?

Başa ise çember sarılırken, güney kesimindeki yerleşimlerde kadın kıyafetlerinde bindallı, cepken,ceket, iç gömlek, içlik entari, üç etek, göğüslük, yelek, sarka, şalvar, don,(tuman), şal kuşak, şal peştemal,tepelik veya fes, ayağa yün çorap veya kabaralı kundura giyilir.

Yoresel kıyafet ne demek?

Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir.

Karadeniz Bölgesi ait yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Erkeklerin resmi davetlerde giydikleri kıyafete ne denir?

Blazer ceket ve etek ikilisinden oluşan döpiyesler özellikle resmi davetlerde, şık etkinliklerde, balolarda, düğünlerde ve özel günlerde giyilir. Takım elbise olarak tanımlanabilecek bu özel stil farklı kombinasyonlarda kullanılabilir.

Şalvar diğer adı nedir?

2.2.ŞALVAR ( DERPİ ) : Basma renkli, paçaları lastiklidir.

Eski Türkler nasıl giyinir?

Kök Türkler, eski atlı göçebeler geleneğinde, keçeden, yünden deri ile kürkten ve Çin ipeğinden giysiler, börkler, kaşgarînin bö- rüt, çangşü ya da çeyrek dediği kısa hırka ve mintanlar, kaftanlar, çakşır ile etük (çizme) ya da çarık giyerlerdi.

Gaziantep Yöresel kıyafetleri nelerdir?

Geleneksel giyim

Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.


SON YAZILAR
1 Euro Kaç TL