Akademik metin nasıl yazılır?

Akademik metin nasıl yazılır? Akademik metin nasıl yazılır?, Akademik yazım dili nasıl olmalıdır?, Akademik makale kaç sayfa olur?, Akademik metinler kaç punto ile yazılır?, Akademik yazma ne demek?

Akademik yazım dili nasıl olmalıdır?

Akademik yazım dili nasıl olmalıdır?, Yazım dili Türkçe ve İngilizcedir. Yazım ve noktalamasında ve kısaltmalarda Türk Dil Kurumu İmlâ Kılavuzunun en son baskısı esas alınır. Gönderilen yazılar dil ve anlatım açısından bilimsel ölçülere uygun, açık ve anlaşılır olmalıdır.

Akademik makale kaç sayfa olur?

Akademik makale kaç sayfa olur?, Makalenin Uzunluğu ve Şekil Şartları

Yazılar 1,5 satır aralığı, kenar boşlukları her bir kenardan 2,5 cm. boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır. Her bir çalışma en fazla 25 sayfa olmalıdır. Ekler bu 25 sayfaya dâhil değildir. Makaleler mümkün olduğunca özlü yazılmalı ancak anlaşılır olmaya da dikkat edilmelidir.


Akademik metinler kaç punto ile yazılır?

Akademik metinler kaç punto ile yazılır?, Metin Yapısı: Yazılar, Times New Roman yazı tipinde, tek satır, önce sonra 6 nk paragraf aralıklı ve 11 punto büyüklüğünde yazılmalıdır.

Akademik yazma ne demek?

Akademik yazma ne demek?, Aydın (2015) akademik yazmayı bir konuyla ilgili nesnel bilgilerin araştırma ve düşünme süreçlerinden geçerek belirli kuralların uygulanmasıyla bir rapor halinde sunulması olarak ifade etmektedir.

Akademik yazı özellikleri nelerdir?

Akademik yazı özellikleri nelerdir?, Yazı tipi: Times New Roman olmalı. Başlık: Kısa, anlaşılır, büyük harf olmalı, Türkçe ve İngilizce yazılmalı, Türkçe başlık üstte harfler 12 punto büyüklüğünde ve kalın olmalı, Page 2 30 İngilizce başlık altta veya ayraç işaretiyle ( / ) ayrılmak suretiy- le italik yazılmalıdır.

Akademik yazılarda hangi yazı tipi kullanılır?

Akademik yazılarda hangi yazı tipi kullanılır?, Kimler Akademik Makale Yayınlayabilir? Öncelikle şunu söylemekte fayda var: Teknik olarak, herhangi bir insan, herhangi bir akademik dergide yayın yapabilir. Bunun için bir unvan veya statü aranmamaktadır; bu da bilimin herkesin katkısına açık doğasının bir yansımasıdır.

Herkes akademik makale yazabilir mi?

Herkes akademik makale yazabilir mi?, 1) Makalenin uzunluğu: Gönderilecek derginin yazım kurallarına göre değişmekle birlikte, 12 punto ve çift aralıklı yazımda olgu sunumları A4 sayfası olarak 7-8 sayfayı, araştırma makaleleri 15-16 sayfayı geçmemelidir.

8 sayfa makale olur mu?

8 sayfa makale olur mu?, (*) Tek yazarlı makalelerde yazar tam puan alır. İki yazarlı makalelerde başlıca yazar tam puanın 0.8'ini, ikinci yazar 0.5'ini alır. Üç ve daha fazla yazarlı makalelerde ise, başlıca yazar toplam puanın yarısını alır, diğer yazarlar ise diğer yarısını eşit paylaşır.

Bir makale kaç puan getirir?

Bir makale kaç puan getirir?, Yazının içeriğini kısa, açık ve yeterli ölçüde yansıtacak nitelikte olmalı, büyük harflerle ve koyu yazılmalı, on beş kelimeyi geçmemelidir. Yazının başlığını ortalayacak şekilde olmalı, soyadın tamamı büyük harflerle yazılmalı, yazarın unvanı, kurumu ve elektronik posta adresi belirtilmelidir.

Akademik metinler nelerdir?

Akademik metinler nelerdir?, Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. Yüzde ve binde işaretleri yazılırken sayılarla işaret arasında boşluk bırakılmaz: %25, ‰50 vb. Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb.

1 Euro Kaç TL