Çekme Belgeli Ne Demek

Çekme Belgeli Ne Demek Çekme Belgeli Ne Demek, Araç çekme belgeli olursa ne olur?, Çekme belgesi olan araç alınır mı?, Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkartılır?, Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?, 2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?, Çekme belgeli araçlar trafiğe çıkar mı?, Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Çekme Belgeli Ne Demek

Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak bazı araçların trafikten çekilmesi için alınan ve aracın trafiğe çıkartılamayacağını belirten belgeye denir. Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır.

Araç çekme belgeli olursa ne olur?

Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak bazı araçların trafikten çekilmesi için alınan ve aracın trafiğe çıkartılamayacağını belirten belgeye denir. Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır.

Çekme belgesi olan araç alınır mı?

Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir. Aracının tekrar trafiğe çıkabilmesi için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkartılır?

Çekme belgesi olan araç alınabilir. Bu tarz araçların fiyatı daha düşük olmaktadır. Bütçenizi zorlamadan ikinci el araç almanın en kolay yolu çekme belgeli araç almaktır. Lakin bu tarz araçların uzun süre trafiğe çıkmadığı için muayene masrafı fazla olabilir.

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?

Çekme belgesi olan araçların tekrar trafiğe çıkmadan önce muayeneden geçirilmesi gerekir. Sürücülerin muayene randevusuna gitmeden önce zorunlu trafik sigortası ve egzoz muayenesi yaptırması şarttır. Muayene sonucunda alınan araç tespit raporu ile notere giderek geçici araç tescil belgesini almak mümkündür.

2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Araç muayene ücreti; çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL olmak üzere ortalama 500 TL'dir. Noter masrafları da ortalama 390 TL'dir.

Çekme belgeli araçlar trafiğe çıkar mı?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Kaza yapmış, hurdaya çıkmış veya uzun süre kullanılmayacak otomobillerin alabileceği bir belge olan çekme belgesi, aracın trafiğe çıkmasının yasak olduğu anlamına gelir.

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Trafikten çekme belgesi alıp belli bir süre sonra tekrar trafiğe çıkarılan araçlardan sadece trafikten çekildiği ve belgelenebildiği süre boyunca gecikme bedeli alınmamaktadır. Muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda 01.01.2005 tarihi esas alınarak gecikme bedeli tahsil edilmektedir.

Çekme Belgesi kaldırma ne kadar?

Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir.

Bir araç neden çekme belgeli olur?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

1 Euro Kaç TL