İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi Mis gibi kokan, çay saatinde konuklarınız için hızlıca yapabileceğiniz leziz bir tarif. Haydi başlayalım.

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

İrmik Helvası İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı (arzuya göre)
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Servisi İçin:

  • 2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
     
  2. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
     
  3. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
     
  4. Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
     
  5. Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
     
  6. İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
     
  7. Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
     
  8. Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
     
  9. İrmik helvası hazır! Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin. Yorumlarınızı bizlerle paylaşın! Afiyet olsun!

1 Euro Kaç TL