Çilekli Magnolia Tatlısı Tarifi

Çilekli Magnolia Tatlısı Tarifi Çay saatlerinizde şık sunumuyla tüm puanları toplayabileceğiniz bir ikramlık, akşam yemeklerinizin üzerine de afiyetle tüketebileceğiniz hafif bir sütlü tatlıya dönüşüyor. Karşınızda hem ekonomik hem de çok lezzetli: Çilekli magnolia tatlısı tarifi! Şimdiden ellerinize sağlık.

Çilekli Magnolia Tatlısı Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı krema

İçi için:

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 15-20 adet çilek

Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını aktarın. Güzelce karıştırın.

  2. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

  3. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ilımaya başlayan kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

  4. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkararak dilediğiniz boyutlarda kesin.

  5. Soğuyan pudinginizden birkaç kaşık alın. Bir kupun tabanına yayın.

  6. Üzerine bisküvi ve çileklerden ilave ederek katlar çıkın.

  7. Tüm bisküvi, puding ve çilekler bitene kadar kuplara bu şekilde bölüştürün.

  8. Ardından buzdolabında 3-4 saat kadar soğumaya bırakın. Servis aşamasında üzerini bisküvi, çilek ya da muz, çikolata sos gibi farklı malzemelerle süsleyerek servis edin.

  9. Magnolia tarifi hazır. Afiyet olsun!

1 Euro Kaç TL