Dış Cephe Boya Çeşitleri

Dış Cephe Boya Çeşitleri Dış Cephe Boya Çeşitleri, Dış cephe için hangi boya kullanılmalı?, Dış cephe boya çeşitleri nelerdir?, Dis cephe hangi boya ile boyanır?, Dış cephe boyası en iyi marka hangisi?, Suya dayanıklı boya hangisi?, Dış cephe boyadan önce ne yapılır?

Dış cephe için hangi boya kullanılmalı?

Dış cephe boyaları, binaların dış kısımlarının dekore edilmesinde kullanılır. Farklı hava koşullarına karşı dayanıklı olan dış cephe boyalar koruyucudur. Akrilik, lateks ve yağ bazlı olmak üzere 3 ana tip dış cephe boya modelleri bulunur.

Dış cephe boya çeşitleri nelerdir?

Dış cephe boyalarının hava şartlarına dayanıklı olması gerektiğini söylemiştik. Akrilik esaslı, silikonlu, fotokatalitik özellikli dış cephe boyaları gibi farklı özelliklere sahip boyalar sıkça tercih edilmektedir.

Dis cephe hangi boya ile boyanır?

Boya çeşitleri genel olarak iç cephe ve dış cephe boyası olmak üzere ikiye ayrılır. Akrilik boya, saten boya ve yağlı boya iç cephe boyaları olarak geçer. Dış cephe boyalarında da yine akrilik boya olmak üzere silikonlu boya, elastik boya ve grenli boya seçenekleri vardır.

Dış cephe boyası en iyi marka hangisi?

Yağmur suyu yüzey tarafından emilmeyeceğinden kabarma problemi yaşanmaz.Akrilik boya: Standart dış cephe boyası olarak bilinir. Su itme özelliği bulunmadığı için dış cephelerde fazla tercih edilmez. Grenli boya: Dış cephede kabartmalı ve dokulu bir görünüm istendiğinde tercih edilen boyadır.

Suya dayanıklı boya hangisi?

Dış cephe boyaları konusunda oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Jotun, kalitesi ve dayanıklılığı ile bilinir. Jotun'un dış cephe boyaları, hava koşullarına karşı mükemmel bir koruma sağlar ve uzun ömürlüdür. Marshall: Marshall, Türkiye'de en çok tercih edilen boya markalarından biridir.

Dış cephe boyadan önce ne yapılır?

Akrilik Boya Verniği

Su geçirmez özelliğe sahiptir. Uygulandığı yüzeyi çizilme, akma, solma gibi dış etkenlerden korur ve rengin daha canlı görünmesini sağlar.


Dış cephe boyası nasıl seçilir?

Dış cephe boyası uygulamasından önce işlem sırasında kullanılacak astar boyasının su ile inceltilmesi gerekiyor. İnceltme işleminin ardından hazır olan astar boyası gerek fırça gerekse rulo kullanılarak duvara uygulanıyor. Evin dış cephesine astar çekme adımından sonra ise kurumaya bırakıldığı görülüyor.

Bir kutu dış cephe boya kaç m2 boyar?

Dış cephe boyası seçerken yine bulunulan bölgenin iklim özellikleri ve coğrafyasının göz önüne alınması gerekir. Örneğin; kırmızı renk ve tonları güneşi üzerine daha etkili bir şekilde çekerken; sarı ve tonları gibi açık renkler güneşten daha minimum etkilenir ve solmaya karşı daha fazla direnç gösterir.

Silikonlu dış cephe boyası ne demek?

Dış Cephe. Yüzey durumuna göre 1 kg dış cephe boyası; Tek katta 7 ila 10 metrekare boya yapabilir. Koyu bir yüzey veya hiç boyanmamış olması boyalı alanı etkileyebilir. Bu gibi durumlarda astar uygulanmalıdır.

Dış cephe boyasının ömrü ne kadar?

Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı mat görünümlü son kat dış cephe boyasıdır. Sıva, serpme sıva, tarak mozaik, beton, brüt beton, betopan, mdf, OSB, rengini kaybetmiş kendini taşıyabilen eski boyalı, terasit tipi yüzeylerde uygulanır.

1 Euro Kaç TL