Dua Çiçeği Çeşitleri

Dua Çiçeği Çeşitleri Dua Çiçeği Çeşitleri, Kaç çeşit dua çiçeği vardır?, Dua çiçeğinin özellikleri nelerdir?, Dua çiçeği ne sever?, Dua çiçeği evde nasil bakilir?, Peygamber çiçeği adı nedir?, Dua çiçeği nerede durmalı?

Kaç çeşit dua çiçeği vardır?

Bilimsel olarak incelendiğinde marantaceae yani dua çiçeğigiller ailesi adı verilen maranta cinsi bir çiçektir. Dua çiçeği maranta ismini İtalyalı botanik uzmanı olan Maranta'dan almıştır. İtalyan botanikçi tarafından keşfedilen bu çiçeğin 20 tane alt türü vardır.

Dua çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Akşam vakitlerinde dua çiçeğinin yaprakları havaya doğru kalkar ve dua etme eylemine benzetildiği için bu isimle anılır. Koyu renkli geçişli yaprakları olan dua çiçeği, kolay bakılması yönüyle bitki sevenlerin evinde yer almaktadır. Gün ışığından dolayı yapraklarını salan ve gerdiren bir yapıya sahiptir.

Dua çiçeği ne sever?

Dua çiçeği sıcak ve havadar toprakları sever. Bol humuslu, vitamin ve mineral bakımından toprak tercih edilmelidir. İri ve gösterişli yaprakları sebebiyle gereğinden büyük saksılar tercih etmek bitkinin kökleri için doğru değildir.

Dua çiçeği evde nasil bakilir?

Dua çiçeklerini sularken içme suyu kullanmanızı öneriyoruz. IŞIK: Direkt güneş ışığı almadığı, aydınlık ortamları tercih eder. Direkt gün ışığına uzun saatler maruz kalması yapraklarında yanık lekelerine neden olacaktır. Tam gölge odalarda ise yaprakları gerekli gün ışığı alamadığı için sarıya dönecektir.

Peygamber çiçeği adı nedir?

Centaurea cyanus, papatyagiller (Asteraceae) familyasından özellikle Orta Avrupa'da bulunan mavi mor yapraklı çiçekleri olan bir bitki türü. Bitki 40–90 cm uzunluğundadır. Mavi renkler protosiyanin pigmentinden kaynaklanır. Estonya'nın ulusal çiçeği olan peygamber çiçeği, Avrupa kültürü ve folklorunda önemli yer tutar.

Dua çiçeği nerede durmalı?

İlkbahar ve yaz aylarında dua çiçeği hızlı gelişim gösterir. Yaz ve ilkbahar aylarında bir kereye mahsus olmak üzere bitki besini kullanmak bitkinin sağlıklı gelişimini destekleyecektir. Dua çiçeği, yarı gölge alanlarda hızlı gelişim gösterir. Işığa fazla maruz kalmayı sevmez.

Dua çiçeği hareket eder mi?

16. Yüzyıl'da keşfedildiği düşünülen bu bitki, süs bitkisi olarak karşımıza çıkar. İsmi, İtalyan botanik bilimcileri tarafından konulan bitkinin hareketleri insanlara “dua eden kişi” görüntüsünü vermektedir. Tüm dua çiçeği çeşitleri de “dua” hareketlerini sergilemektedir.

Dua çiçeği ne kadar uzar?

En popüler türlerinden bazıları aşağıdaki gibidir; Calathea Makoyana: Dua çiçeğinin bu türü soluk renkli ve üzerinde mürekkep lekesini andıran koyu yeşil şekiller barındırır ve yaklaşık kırk beş santimetreye kadar büyüyebilmektedir.

Dua çiçeği hangisi?

Dua çiçeği, diğer adı ile calathea bitkisi tropikal iklimlerin en zarif çiçeklerinden biridir. Ait olduğu Maranta ailesi Afrika gibi tropikal iklimlere özgü olduğu için sıcak havayı seven bir yapısı bulunur.

Dua çiçeği güneşi mi sever gölgeyi mi?

Sıcak havalardan hoşlanan bir bitki olsa da bu durum güneş ışıkları için geçerli değildir. Bu sebepten dolayı dua çiçeği için uygun olan ortamlar yarı gölge yerlerdir. Yapılması gerekenler arasında tıpkı diğer bitkilerde olduğu gibi mevsime göre sulama uygulaması yer almaktadır.

1 Euro Kaç TL