Kırşehir Yöresel Yemekleri

Kırşehir Yöresel Yemekleri Kırşehir Yöresel Yemekleri, Kırşehir meşhur yemeği nedir?, Kırşehir neyi ile meşhur?, Kırşehir hangi tatlısı meşhur?, Kırşehir Nerede ne yenir?, Kırşehir'in eski adı nedir?, Yöresel yemekler nelerdir?

Kırşehir Yöresel Yemekleri

Çullama. Yoğurt – Ayran Çorbası Kırşehir Köftesi. Çömlekte Kuru Fasulye. Et Yahnisi. Hamur Köftesi. Tandırda Çömlek Paça. Keşkef (Keşkek)

Kırşehir meşhur yemeği nedir?

Kırşehir yemekleri en çok tercih edilen Türkiye'de ki ünlü yemeklerden oluşmaktadır. Kırşehir denilince akla ilk gelen yemeklerden bir tanesidir. Ayran çorbası Kırşehir'de en çok tüketilen yemeklerdendir. Kırşehir halkı tarafından da sevilen bu yemek içerisinde nohut ve domates de ilave edilir.

Kırşehir neyi ile meşhur?

KIRŞEHİR'İN MEŞHUR YEMEKLERİ

Kırşehir'in en çok bilinen yemeği düğün çorbasıdır fakat kimisine göre Kırşehir denilince akla ilk gelen yemek tandırda pişen çömlek paçadır. Diğer yemekleri ise; Dövme, çullama, topalak, madımak, Kırşehir köftesi ve boranidir.


Kırşehir hangi tatlısı meşhur?

Kırşehir Höşmerim Tatlısı; un, süt, yumurta, şeker ve tereyağı ile yapılan yöreye özgü meşhur bir tatlıdır. Kırşehir yöresinde geleneksel olarak yeni doğum yapmış lohusa annelere sunulan önemli bir tatlı olmakla birlikte günümüzde sıklıkla yapılmaktadır.

Kırşehir Nerede ne yenir?

TARİHTE KIRŞEHİR KIRŞEHİR'İN ADI

Önceleri Makissos (Macissus) adıyla anılan kent, İmparator I. Jüstinianos devrinde (527-568) yeniden kurulmuş ve Jüstinianopolis diye anılmaya başlamıştır. Uçsuz bucaksız kırın ortasında yükselen bu kente Türkler "Kır şehri" adını vermişlerdir.


Kırşehir'in eski adı nedir?

Kırşehir Çullaması

Bölgede, oldukça az malzemeden elde edilen lezzetli bir yemek olması ile ünlüdür. Çullama, Kırşehirli önemli Türk Halk Müziği sanatçılarından Şemsi Yastıman'ın 'Memleket Hasreti' isimli şiirinde, kendisinin Kırşehir'e özlemini dile getirdiği öğelerden biri olarak yer bulmuştur.


Yöresel yemekler nelerdir?

Yani bazı yıllar hiç meyve vermeden dinlenir. Bu üretici açısından ekonomik olarak istenmeyen bir özelliktir. Ancak yapılan seleksivon çalışmaları sonucu tespit edilen 5 adet Kaman cevizi bu özelliklerden bir çoğuna sahiptir.

Kırşehir'in en meşhur özelliği nedir?

20 Temmuz 1954 tarih ve 6429 sayılı kanun, Nevşehir'i il, Kırşehir'i de ona bağlı ilçe haline getirmiştir. Çiçekdağı Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Avanos ve Mucur ise Nevşehir'e bağlanmıştır. 1 Temmuz 1957 'de çıkarılan 7001 sayılı kanunla Kırşehir yeniden il olmuştur.

Kırşehirin hangi meyvesi meşhur?

Kırşehir'e özgü oniks (onyx) taşı ile hazırlanan bardaklar, fincanlar, biblolar, vazolar ve süs eşyaları da şehrin önemli simgeleri haline gelmiş durumda ve en çok satan hediyelik eşyaları arasında.

Kırşehir hangi ile bağlıydı?

İl genelinde tarla bitkileri olarak en çok buğday, arpa, nohut, ayçiçeği ve şeker pancarı, az olmakla birlikte domates, biber ve taze fasulye, meyve olarak ise ceviz, elma, armut, badem ve üzüm yetiştirilmektedir.

Kırşehir Ne Alınır?

Tarım; Tarım ilin mühim ekonomik kaynağı olup başlıca tarım ürünleri şunlardır; 350 bin ton buğday, 50 bin ton arpa, 20 bin ton çavdar, 20 bin ton mahlut, 2 bin ton fasulye, 1500 ton mercimek, 30 bin ton patates, 50 bin ton şeker pancarı ve 200 ton keten yetişir.

1 Euro Kaç TL