Sardunya Çiçeğinin Bakımı

Sardunya Çiçeğinin Bakımı Sardunya Çiçeğinin Bakımı, Sardunyaları coşturmak için ne yapmalı?, Sardunya çiçeği neyi sever?, Sardunya çiçeği kaç günde bir sulanır?, Sardunya çiçeği evde nasıl bakılır?, Sardunya nasıl güçlendirilir?

Sardunyaları coşturmak için ne yapmalı?

Ekstra doğal gübre kullanmak da sardunyaları coşturmak için denenebilir. Muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kabuk tarçını cam bir kavanozda suyun içine koyun ve ağzı kapalı şekilde 2-3 hafta bekletin. Bu su ile sardunyalarınızı sulamanız onların daha canlı hale gelmesine yardımcı olacaktır.

Sardunya çiçeği neyi sever?

Sardunya bitkisi genel olarak kil ve gübre bakımından zengin toprak sever. Çiçekçilerden ya da yapı marketlerin ilgili reyonlarından bu tür toprağı "sardunya toprağı" ya da "torf bakımından zenin toprak" şeklinde kolayca bulabilir ya da işin uzmanlarından bu konuda yardım alabilirsiniz.

Sardunya çiçeği kaç günde bir sulanır?

Sulama sıklığı sonbahar ve kış aylarında haftada 1 kez, yaz ve ilkbahar aylarında ise haftada 2 kez olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Sulamadan sonra saksının tablasına fazla su aktıysa, hiç bekletmeden bu suyu dökün. Aksi takdirde kökler çürümeye başlayacaktır.

Sardunya çiçeği evde nasıl bakılır?

En doğru yöntem oda sıcaklığındaki su ile sulama yapmaktır. Sardunyaya ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda 2 defa yani 6 ay arayla gübre verilebilir. Sardunya bitkisinin saksı değiştirme konusu da oldukça önemlidir. Bitki, havalar daha tam ısınmadan, mart nisan aylarında saksı değişimi için uygundur.

Sardunya nasıl güçlendirilir?

Adeta bir sardunya coşturan: Haşlanmış yumurta suyu

Hemen her sabah haşladığınız yumurtalardan arta kalan o suları ziyan etmiyor, oda sıcaklığına geldikten sonra bitkilerinizin saksılarına döküveriyorsunuz. Bir süre sonra çiçeklerinizin coştuğunu, bitkinizin çok daha verimli hale geldiğini görüyorsunuz.


Solmuş sardunya nasıl canlanır?

2. yöntem: 1 adet muz kabuğu, 3 adet haşlanmış yumurta kabuğu, 1 çay bardağı haşlanmış yumurta suyu ve 1 çay bardağı kahve telvesini blendera aktarın. Sıvı bir püre kıvamına geldiğinde kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Hazırladığınız karışımı sardunya saksısına dökebilirsiniz.

Sardunya kuruyunca ne yapılır?

Bitkilerinizin sulanmasını, çiçeğinizin cinsine göre, değişen su ihtiyacını da gözeterek, TOPRAĞIN ÜSTÜ KURUYUNCA YAPINIZ. Sulama suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Sulama sonrasında saksı tabağında biriken fazla suyu dökünüz. Hiçbir canlı sadece su ile yaşamaz.

Çiçekler için vitamin Evde nasıl yapılır?

Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.

Sardunya çiçeği hangi gübreyi sever?

Sardunya gübresi kil bakımından yüksek içerikli olan gübrelerdendir. Eğer çiçeğinin büyük, yapraklarının etli ve tümünün hoş kokulu olmasını istiyorsanız sonbahar ve ilkbahar dönemleri olmak üzere yılda iki kez gübreleme yapmanız gerekir.

Sardunya iç mekanda olur mu?

Hem hem de dış mekânda kolayca büyüyebilen ve ortamı güzelleştiren çiçeklerden biri de sardunyadır.

1 Euro Kaç TL