Soğuğa Dayanıklı Kayısı Çeşitleri

Soğuğa Dayanıklı Kayısı Çeşitleri Soğuğa Dayanıklı Kayısı Çeşitleri, Kayısı soğukta yetişir mi?, Kayısı ağacı eksi kaç derece soğuğa dayanır?, En iyi kayısı cinsi nedir?, Bolero kayısı soğuğa dayanıklı mı?, Kayısı ağacı dondan nasıl korunur?, Şekerpare kayısı kaç rakımda yetişir?

Kayısı soğukta yetişir mi?

Viıkovskii ve Lomakin (1978), Rusya'da yaptıkları bir çalışmada, soğuklara en dayanıklı çeşitlerin Zard, Vegerskii, Krosnoshchekii ve Borodzhabi çeşitleri olduğunu tespit etmişlerdir.

Kayısı ağacı eksi kaç derece soğuğa dayanır?

Kışları nispeten soğuk, yazları sıcak ve kuru geçen ikim bölgelerinde iyi yetişir. Havası nemli ve ilkbaharı sisli geçen yerlerde çil hastalığına tutulur. İlkbaharın geç donları yetiştiriciliği sınırlayan en önemli faktördür. Gövde ve dallar -25 0C' de, tomurcuklar 2-30C' de, çağlalar ise -1 0C de zararlanırlar.

En iyi kayısı cinsi nedir?

Yaklaşık 20 yıl meyve veren bir ağaç olan kayısı ağacı, eksi 20 derece soğuğa kadar dayanıklıdır.

Bolero kayısı soğuğa dayanıklı mı?

Ülkemizde yetişen kayısı çeşitleri arasında en çok bilineni sona koysak da bu sizi yanıltmasın. Aslına bakarsanız, Malatya kayısısı, dünya çapında kayısı üretiminde bir numarada yer alıyor. Taze olarak da tüketilse de bu kayısı çeşidi çoğunlukla kuru kayısı olarak ihracat ediliyor.

Kayısı ağacı dondan nasıl korunur?

Kayısı fidanın soğuklara dayanımı yüksektir ama çiçeklerin dondan zarar görmemesi için yüksek rakımlı olan bölgelerde geç çiçek açan çeşitleri dikilmesinden fayda vardır.

Şekerpare kayısı kaç rakımda yetişir?

Bununla birlikte mevcut kayısı bahçelerini korumak için uygulanabilecek en iyi yöntemler rüzgâr fanı ve yağmurlama sulama sistemleridir. Rüzgâr fanı uygulaması 10-12 metre yükseğe 5-6 metre çapında bir fanın 100-200kW'lık bir motorla çalıştırılması ve 1000-1500 devirle kendi etrafında döndürülmesi şeklinde uygulanır.

Kayısı ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Şekerpare kayısı fidanı ülkemizde hemen hemen her bölgede rahatlıkla yetişebilmektedir.İster sahil bandı olsun, isterse yüksek rakımlı bölgeler olsun rahatlıkla yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Olgunlaşma zamanı Mersin Mut merkezi için (Rakım 200) Haziran ayının 2. Haftasıdır.

Kayısı fidanı çok su ister mi?

Yaklaşık 24 ile 48 ay içerisinde meyve veren kayısı fidanının gelişimi de bu durum üzerinde etkilidir. Sıcak veya ılıman iklimlerde, kumlu ve derin topraklarda kayısı ağaçları daha iyi yetişir. Bu nedenle, daha kısa sürede meyve verebilir. Ancak gelişimini geç tamamlayan kayısı ağaçları 4 yıl sonunda meyveye durur.

Doğu Anadolu bölgesinde kayısı yetişir mi?

Sulama. Kayısı 15-20 günde 1 sulanmalıdır; yılda 5-10 kez sulama ister ve hasatın 10 gün öncesi de sulanmış olmalıdır. Toprak geçirgenliğine göre sulama sıklığı kısalabilir ya da uzayabilir.

1 dönüm araziye kaç tane kayısı ağacı dikilir?

Aynı zamanda ülkemizdeki toplam kayısı ağacının yaklaşık % 50'si, zerdali ağacının ise % 31'i Doğu Anadolu Bölgesindeki Malatya, Elazığ, Erzincan ve Kars İllerinde bulunmaktadır. Ayrıca ülkemiz toplam kayısı üretiminin yaklaşık % 60'ını bu dört il karşılamaktadır (Anon., 1987).

1 Euro Kaç TL